Solutiile oferite de noi

  • Dacă vă gândiți la instalarea unui sistem de panouri solare pentru casa dumneavoastă, este important să aflați ce înseamnă un panou solar, câtă energie consumati pentru intrebuintarile zilnice și care este cea mai bună soluție pentru locuința dumneavoastră. Noi vă oferim toate serviciile, de la consultanță și până la predarea sistemului „la cheie”.

  • Suntem prezenti in dezvoltarea unor proiecte de mare anvergura cum ar fi parcuri fotovoltaice sau sisteme cu injectare in reteaua nationala pentru hale de productie, care asigura  pe langa cosumul propriu de energie, un venit financiar suplimentar, prin vanzarea surplusului de energie electrica.Ca urmare a experientei acumulate in numeroase implementari de sisteme in domeniul energiei regenerabile, venim cu solutii complete care satifac ceritele dumneavoastra, pentru a avea succesul garantat prin calitatea si corectitudinea serviciilor oferite.

  • Putem fi un sprijin obiectiv in crearea si proiectarea unor sisteme complexe, cu un real aport in producerea de energie electrica, prin sistemele OFF-Grid. Fie ca va aflati in locuri izolate sau in curs de dezvoltare, (cabane, adaposturi sau activitati de tip outdoor)  fara infrastructura adecvata, in ce priveste alimentarea cu energie electrica, sistemul fotovoltaic este solutia ideala datorita caracteristicilor sale modulare, capacitatii acestuia de a genera energie electrica chiar la locul unde este instalat. Costurile de intretinere sunt reduse si foloseste o tehnologie nepoluanta.

PARCURI FOTOVOLTAICE

  • S.C. ELECTRO Terminal CDS detine cunostinte ample in ingineria electrica si solara, arhitectura si urbanism dar si calcule de rezistenta si structura. Prin colaborarile cu  Companiile furnizoare de echipamente dezvoltam solutii tehnice, personalizate, cu diverse tipuri de panouri fotovoltaice in proiectarea instalatiilor de ultima generatie.ELECTRO Terminal utilizeaza programe specifice proiectarii sistemelor de energie solara  in vederea evaluarii: potentialului solar in locatia aleasa, a realizarii studiului de umbrire, a studiului de fezabilitate, a documentatiei tehnice pentru obtinerea avizelor de amplasament, a documentatiei tehnice pentru obtinerea Acordului de Mediu, pentru intocmirea documentatiei in vederea obtinerii avizului tehnic de racordare A.T.R. pentru conectarea la sistemul electroenergetic national, a proiectului tehnic cu detalii de executie.

  • Pe perioada executiei a parcului fotovoltaic se folosesc materiale prime pentru realizarea platformelor posturilor de transformare, amenajarea drumurilor de exploatare existente şi realizarea de noi căi de acces, amplasarea reţelei de cabluri electrice subterane și montarea panourilor fotovoltaice. Produsele și utilajele folosite vin direct din Germania din fabricile de producție și pot fi achiziționate cu discount-uri considerabile.

  • Compania noastra colaboreaza cu Dos Montaje Service care cu cei peste 30 de tehnicieni are în spate ani de experiență în montarea panourilor solare în toată Europa. Împreună cu ei, vă oferim servicii de montare cu produse la standarde nemțești.

  • Pentru sistemele realizate de noi, vă stăm la dispoziție cu un serviciu complet de consultanță, proiectare, soluții pentru finanțare, autorizații Electrica (ATR) și modurile de obținere a beneficiilor oferite de stat (licențe de producere a energiei și acreditarea centralei electrice). Documentația este întocmită de către specialiștii cu care colaborăm din partea unor firme de consultanță și cabinete de avocatură.

  • Monitorizarea și controlul parcurilor fotovoltaice se vor realiza prin intermediul unui computer cu software specializat, dezvoltat de tehnicienii noștri, prin care se vor urmări parametrii de funcționare a instalației și va înregistra continuu toate valorile de producție ale instalației. De asemenea, cunoscând pericolele unui sistem fotovoltaic, vă oferim și sisteme de supraveghere a parcurilor prin camere video, senzori de perimentru, camere infraroșu cu detecția temperaturii, garduri electrice și o legătură directă cu dispeceratul Electrica pentru o siguranță și securitate deplină.

  • După finalizarea construcției parcului și racordarea acestuia la rețeaua electrică de distribuție, colaborarea noastră nu se încheie. Echipa ELECTRO Terminal vă este alături și in continuare va ofera  suportul prin activități de mentenanță a parcului. Programul nostru de monitorizare la distanță va supravegheaza 24/7 buna funcționare a sistemului și vom interveni în cel mai scurt timp în caz de avarie. Suntem pregătiți atât din punct de vedere al tehnic cât și a logisticii să intervenim la remediera oricărei defecțiuni.

AVANTAJELE SI BENEFICIILE FOLOSIRII PANOURILOR FOTOVOLTAICE

Prețurile la energia electrică continuă să crească cu un impact negativ asupra nivelului de trai. Investiția în panouri solare vă scutește de plata facturilor la energia electrică, asigurându-vă independență față de companiile furnizoare. Pe termen lung, energia solară economisește bani. Chiar dacă costurile inițiale sunt mai ridicate, după instalare aveți o sursă de energie gratuită.

Energia solară este prietenă cu mediul înconjurător. În primul rând ea este regenerabilă, spre deosebire de combustibilii fosili, care, conform studiilor, vor dispărea în patru-cinci decenii. Procesul de conversie a energiei solare în energie electrică utilizabilă nu implică poluarea mediul înconjurător. Astfel, vă protejați familia acum dar și generațiile viitoare.

Beneficiile instalării sistemelor de panouri fotovoltaice sunt nenumărate printre ele numărându-se obținerea de stimulente din partea statului prin Certificatele Verzi, posibilitatea de măsurare exactă și vinderea excesului de electricitate, este o sursă de energie curată, nepolunată și regenerabilă, investiția se face toată la început existând totuși și posibilitatea de finanțare prin bancă sau leasing și este ideală pentru locaţii îndepărtate care nu pot fi legate la reţeaua electrică națională.

Info